Nieuws

Premies voor zonnepanelen stopgezet sinds 1/01/2024.

De Vlaamse overheid besliste om deze premie op 1 januari 2024 stop te zetten.
Zonnepanelen met keuringsdatum tot en met 31 december 2023 komen in aanmerking voor een premie. De aanmelding van je zonnepanelen, de plaatsing van je digitale meter en het aanvragen van je premie mag wél nog na deze datum gebeuren.

 

Meer informatie: https://www.fluvius.be/nl/premies/zonnepanelen 

 

Woonwinkel gesloten donderdagvoormiddag 26/10

 

Op donderdagvoormiddag 26 oktober 2023 is het woonloket uitzonderlijk gesloten. Het permanentiemoment te Ruisbroek zal dus niet doorgaan op 26/10

De avondpermanentie te Halle gaat wel door op 26/10.

 

Vraag de premie voor uw gascondensatieketel snel aan!

Wie investeert in een gascondensatieketel (met productlabel A), kan hiervoor nog een premie aanvragen als de eindfactuurdatum uiterlijk 31 oktober 2023 is. Eindfacturen vanaf 1 november 2023 komen dus niet meer in aanmerking voor de premie.
De aanvraag van de premie zal nog mogelijk zijn tot en met 31 oktober 2024, op voorwaarde dat de datum op de eindfactuur dus uiterlijk 31-10-2023 is.

Vergelijk je energiecontract met de V-test: Kom langs op één van onze zitdagen

De OCMW’s van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw organiseren samen met 3W+ en woonwinkel Zennevallei zitdagen waarop je je energiecontract kunt vergelijken. Via de V-test, een vergelijkingstool van de VREG, kan je kijken of je huidige contract hoger of lager is dan dat van andere leveranciers of andere producten van je leverancier. Zo kan je beslissen om eventueel over te stappen.

Sluitingsdagen woonloket

 

Het woonloket zal in de maand december gesloten zijn op volgende momenten:

  • Maandag 12 december 
  • Donderdagvoormiddag 22 december
  • Maandag 26 december
  • Donderdag 29 december
  • Vrijdag 30 december

De overige permanentiemomenten zijn we bereikbaar, ook tijdens de kerstvakantie.

 

Infosessie snelle energiebesparing op donderdag 13 oktober 2022 om 19 uur 30

Wil je zonder moeite en zonder grote investeringen een paar honderd euro per jaar besparen op jouw energiefactuur?
Dan is de sessie ‘snelle energiebesparing’ iets voor jou! In anderhalf uur geeft een energiespecialist jou praktische info en een hele reeks verrassende energietips over het energieverbruik van huishoudtoestellen, verwarming, verlichting en de digitale meter. Zo kan je nadien meteen vlotjes aan de slag.

Sluiting woonloket

Het woonloket zal gesloten zijn van 1 tot en met 5 augustus. Voor dringende vragen kan u ons per mail contacteren (info@woonwinkelzennevallei.be).

Tijdens de maanden juli en augustus zal er geen woonclub georganiseerd worden. De eerste woonclub gaat door op 5/09, hier kan u alle openingsuren vinden.

Wijziging premies vanaf 1 juli 2022

Vanaf 1 oktober 2022 kunnen particulieren en bedrijven via één online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. Die eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

Hier kan u de nieuwe folder vinden met alle premies, leningen en advies renovatie in Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw.

Mijn verbouwpremie – geen aanvragen tussen 1 juli en 30 september 2022

De Vlaamse Regering nam onlangs de definitieve beslissing om de Vlaamse energie- en woonpremies samen te voegen tot één premie ‘Mijn VerbouwPremie’. In afwachting van de invoering van die overkoepelende tussenkomst, geldt een tijdelijke aanvraagstop.

Webinar 17/05/2022: Zin en onzin over zonnepanelen

De installatie van ‘fotovoltaïsche zonne-installatie of pv-installatie’ (in de volksmond: zonnepanelen) blijft een ecologisch en economisch interessante investering. In deze infosessie steek je heel wat op over de onderdelen en de werking van een pv-installatie.
We geven je een antwoord op vragen als: Hoeveel brengen zonnepanelen mij op?  Hoeveel panelen moet ik plaatsen?  Zijn alle zonnepanelen kwalitatief even goed?  Kan ik batterijen koppelen aan mijn installatie? En wat zegt de wet over zonnepanelen?

Pagina's